Pluimveehouderij

Nieuws 2424 x bekeken

'Evaluatie H5N8-aanpak snel afgerond'

Den Haag – Het evaluatierapport over de bestrijdingsmaatregelen die zijn genomen na vogelgriepuitbraken (H5N8) wordt deze maand afgerond. Dat meldt staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) in antwoord op Kamervragen van Helma Lodders (VVD).

Na afronding stuurt Dijksma het rapport en een beleidsreactie met daarin de beleidsstappen die de staatssecretaris op basis van het rapport wil nemen. Lodders hamert op het belang van een snelle evaluatie nu het vogeltrekseizoen voor de deur staat.

Eenzelfde aanpak vogelgriep voor alle lidstaten

Lodders vraagt Dijksma ook of ze bereid is zich binnen de EU hard te maken voor eenzelfde aanpak van vogelgriep in alle lidstaten. Ze wijst erop dat bepaalde aanvullende maatregelen die in Nederland zijn genomen, zoals de 72 uur standstill, bij een recente uitbraak in Duitsland niet zijn genomen. Dijksma antwoordt dat Nederland een pluimveedicht land is met grote exportbelangen en dat de evaluatie van maatregelen binnenkort volgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.