Pluimveehouderij

Nieuws 1665 x bekeken

EU voert minder pluimveevlees in

Brussel – De EU-landen hebben in de eerste vijf maanden van dit jaar ruim 326.000 ton pluimveevlees ingevoerd. Dat is zo'n 7 procent minder dan in dezelfde periode van vorig jaar en 10,4 procent minder dan in 2013.

De export van pluimveevlees vanuit de EU lag met zo'n 585.000 ton over de eerste vijf maanden op hetzelfde niveau van de voorgaande twee jaren. Dit blijkt uit cijfers van DG Agri, onderdeel van de Europese Commissie.

Brazilië en Thailand grootste leveranciers pluimveevlees

Bij de invoer van pluimveevlees overheersen Brazilië en Thailand, net als voorgaande jaren, samen leveren deze 89 procent van de EU-pluimveevlees-import.

Filipijnen importeren 7,4% van geëxporteerde kip EU

Tot de grootste exportbestemmingen behoren Zuid-Afrika, Benin, Saoedi-Arabië en Hongkong, met z'n vieren goed voor 40 procent van de EU-uitvoer. De Filipijnen heeft zich met 7,4 procent van de EU-uitvoer bij deze groep gevoegd, als vijfde. Vorig jaar stond dit land over de eerste vijf maanden nog op de zevende plek met 3,2 procent.

Rusland voert fors minder pluimveevlees uit EU in

De uitvoer naar Rusland is sterk teruggevallen. De 337 ton in de eerste vijf maanden van dit jaar valt in het niet in vergelijking met de 40.000 ton in dezelfde periode vorig jaar en 37.000 ton in 2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.