Pluimveehouderij

Nieuws 4027 x bekeken 1 reactie

'Vogelgriepvirus op Engels bedrijf gemuteerd'

Zeist - Het vogelgriepvirus waarmee een Engels pluimveebedrijf anderhalve week geleden besmet raakte, is zeer waarschijnlijk op het bedrijf zelf gemuteerd van een laagpathogene naar een hoogpathogene variant.

Dat meldt pluimveekoepel Avined in een update over de situatie in Engeland. Het hoogpathogene H7N7-virus werd vast gesteld op een legbedrijf in het Noord-Engelse Preston dat 120.000 scharrelhennen en 50.000 vrijeuitloopkippen hield.

Eén besmetting

Het is inmiddels zeer waarschijnlijk dat het in eerste instantie ging om de introductie van een laagpathogeen virus, zo schrijft Avined, dat gemuteerd is naar een hoogpathogeen H7N7-virus. Het lijkt bij één besmetting te zijn gebleven. Na onderzoek bij omliggende bedrijven zijn er geen verdere besmettingen geconstateerd.

Belang van naleven hygiënemaatregelen

Avined benadrukt het belang van het naleven van de hygiënemaatregelen door Nederlandse pluimveehouders, omdat het risico onverminderd blijft dat het virus voorkomt bij wilde vogels.

Eén reactie

  • kuiken007

    daar gaan ze weer een theorie bedenken bij een praktijkvoorbeeld
    er is nergens bewijs dat laag hoog wordt!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.