Pluimveehouderij

Nieuws 2340 x bekeken

Rusland produceert meer pluimveevlees

Moskou - In de eerste helft van 2015 heeft Rusland zijn productie van pluimveevlees en eieren opgeschaald. Van januari tot juni dit jaar werd 2.247 miljoen ton pluimveevlees geproduceerd, bijna 10 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Russische ministerie van landbouw.

Tegelijkertijd daalde de import van pluimveevlees. In de eerste helft van 2015 importeerde Rusland 3,5 keer minder pluimveevlees dan in dezelfde periode van 2014.

De Russen werken al jaren aan het uitbreiden van hun productiecapaciteit van kippenvlees. Afgelopen jaar vlakte de groei wat af, onder andere door hogere voerkosten. Het land heeft inmiddels een zelfvoorzieningsgraad van meer dan 85 procent bereikt en zoekt naar potentiële exportmarkten. Ook is al gesproken om een productiequotum in te stellen voor pluimveevlees en eieren, om te voorkomen dat meer geproduceerd wordt dan er geconsumeerd wordt.

Naast vlees werden begin dit jaar ook meer eieren geproduceerd in Rusland. De eierproductie groeide in de eerste helft van 2015 tot 13,6 miljard stuks, een groei van 3,2 procent. De groei werd in beide pluimveesectoren vooral veroorzaakt door vier grote bedrijven die hun productie opvoerden.

Rusland is een belangrijke importeur van Nederlandse broedeieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.