Pluimveehouderij

Nieuws 2886 x bekeken laatste update:25 jul 2015

Eidooier als wonderpil voor glutenintolerantie

Canada/Alberta- Mensen met een glutenintolerantie kunnen na het innemen van een pil met eidooier alles eten wat ze normaal gesproken niet kunnen eten, zoals pizza, cake, pasta en bier.

Onderzoeker Hoon Sunwoo van de Universiteit in Alberta ontwikkelde deze pil waarmee het eigeel de gluten in de maag bindt en zo geen schade kan aanrichten in de darmen. De 'eierpil' dient nog wel getest te worden en is op zijn vroegst in 2018 verkrijgbaar in Canada.

Hoon kwam op het idee voor deze pil omdat zijn studievriend aan glutenintolerantie leed en hij hem toch een biertje wilde laten drinken op een feest. De pil kan niet voor genezing van glutenintolerantie zorgen.

Mensen met glutenintolerantie, ook wel coeliakie genoemd hebben last van een geprikkelde darm door deze gluten. Veel producten bevatten gluten, dit zijn de eiwitten in de granen, zoals brood en pasta.

Of registreer je om te kunnen reageren.