Pluimveehouderij

Nieuws 2219 x bekeken 6 reacties

Duitse eieren teruggeroepen wegens pcb’s

Niederkrüchten – In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn maandag eieren teruggeroepen wegens een te hoog gehalte aan dioxineachtige pcb's.

Deze stoffen zijn kankerverwekkend. Volgens de WDR (Westdeutscher Rundfunk), de openbare omroep van de deelstaat, zouden de eieren acht keer de maximale toegestane pcb-norm bevatten en zou ook al van deze eieren gegeten zijn.

De terugroepactie betreft vrije-uitloopeieren van eierproducent Heinrich Goertz in Niederkrüchten, met een productiecode 1-DE-0358271 en een THT-datum van 2 tot 23 juni. De eieren zijn verkocht in de levensmiddelenwinkels van HIT.

Consumenten wordt afgeraden de eieren te eten en geadviseerd deze eieren terug te brengen naar de winkel. Zij krijgen dan hun geld terug, ook al ontbreekt de kassabon.

Laatste reacties

 • trijnie

  Zou het niet beter zijn om alle kippen, ook bio, onder dak te laten scharrelen?
  Vast en zeker gezonder.

 • schoenmakers1

  deze problemen komen niet voor in batterijeieren, maarja, de gezondheid van de bewoners is voor onze bestuurders niet belangrijk

 • trijnie

  Ik denk ook in het belang van de kip @schoenmakers.

 • schoenmakers1

  het pcb probleem licht net aan het scharrelen trijnie, je zou zo in de regering kunnen

 • trijnie

  @schoenmakers 1  als kippen op een schone vloer scharrelen, neem ik aan dat er geen pcb's in de eieren en kip komen.
  Of zijn de vloeren IN de stallen zo smerig en vol mest dat het daar ook gebeurt?

 • l coumans

   

  trijnie PCB s zijn een weerspiegeling van de mensheid en niet van de kippen dus als je niet weet wat de conjuctuur veroorzaakt stop dan onmiddelijk daarmee alles wat je doet buiten de natuur om doet heeft ernstige gevolgen voor die natuur

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.