Pluimveehouderij

Nieuws 1746 x bekeken 2 reacties

mmmEggies met voorsprong winnaars innovatieprijs

De mmmEggies, een groep vrouwelijke pluimveehouders, wonnen woensdag overtuigend de innovatieprijs tijdens het symposium Hogere Pluimvee Gezondheid leg in Eersel (N-B). De pluimveehoudsters kregen 61 procent van de 261 uitgebrachte stemmen.

De twee andere genomineerden waren het MS Jet Stream-systeem tegen buitennesteieren van pluimveehouder John Duis en MS Schippers, en de rattenwerende stroommatten van pluimveebedrijf VOF Zandberg.
De mmmEggies zijn opgericht na en naar aanleiding van de vorige editie van dit pluimveesymposium. De boodschap toen, 'Ben trots op je bedrijf en toon je passie', zetten vijf pluimveehoudsters direct om in daden. De groep van inmiddels 23 pluimveehoudsters zet girlpower in voor promotie van het Nederlandse ei.
Donderdag tijdens het symposium Hogere Pluimvee Gezondheid vlees ging de innovatieprijs naar Freshlight Agri in Apeldoorn voor een ioniserende full spectrum daglicht led-lamp. Deze lamp heeft een luchtzuiverende werking en brengt gezond daglicht in de stal. Deze innovatie kreeg 52 procent van de 220 uitgebrachte stemmen.
De twee andere innovaties waren de Poul-AR biologische mestverwerkingstechniek van Colsen BV in Hulst (Zeel.), ontwikkeld samen met de Universiteit van Gent en Hogeschool Zeeland, en een door vleeskuikenhouder Jan Kuenen in Beltrum (Gld.) bedacht en met HelTenk BV ontwikkeld voersysteem waarmee ook zure en vochtige producten kunnen worden verstrekt.

Foto

 • <p>De mmmEggies vieren het winnen van de innovatieprijs.</p>

  De mmmEggies vieren het winnen van de innovatieprijs.

  Foto: Ingrid Zieverink – Pluimveeweb.nl

Laatste reacties

 • l coumans

  een welverdiende overwinning proficiat!!!

 • maartje gussinklo


  Dank je wel namens de mmmEggies...

Of registreer je om te kunnen reageren.