PluimveeNieuws

PvdA pleit voor extra managementeisen pluimveesector

Den Haag – PvdA-Kamerleden Tjeerd van Dekken en Sjoera Dikkers vragen minister Edith Schippers van Volksgezondheid extra gezondheidsmaatregelen te nemen in de pluimveesector, om hiermee het antibioticagebruik in de pluimveehouderij terug te dringen.

Via Kamervragen stellen de politici voor om maatregelen op te leggen zoals een warme vloer, lage stofhoeveelheden, gezond voer en makkelijk bereikbaar schoon drinkwater voor pluimvee, om hiermee de gezondheid van het pluimvee te verbeteren, waardoor het antibioticagebruik naar beneden kan. Aanleiding voor de vragen is het rapport van de diergeneesmiddelenautoriteit SDa, waaruit blijkt dat het antibioticagebruik in de vleeskuikensector afgelopen jaar met ruim 20 procent is gestegen.

Van Dekken en Dikkers vragen tevens naar een reactie van Schippers op de grote verschillen die er zijn tussen bedrijven als het gaat om antibioticagebruik. Ook willen ze weten welke maatregelen Schippers gaat nemen om ervoor te zorgen dat de reductiedoelstellingen voor het gebruik van antibiotica in de veehouderij toch behaald worden. PvdA verwijst naar het streven van Schippers van 70 procent reductie in 2016 ten opzichte van 2009.

Beheer
WP Admin