Pluimveehouderij

Nieuws 1366 x bekeken

Ook Kip van Morgen bij Plus

Utrecht - Supermarktketen Plus is van plan de overstap van reguliere kip als basisassortiment naar de Kip van Morgen te maken.

'Binnen afzienbare tijd' zal Plus overgaan naar het vlees van kippen die gehouden worden volgens de eisen van de Kip van Morgen, zoals eerder al Albert Heijn en Jumbo deden. Dat bevestigt een woordvoerder van de supermarkt, nadat eerder deze maand Distrifood berichtte dat Plus en Deen heroverwogen reguliere kip uit het basisassortiment te halen.

Op welke termijn dit precies gaat gebeuren kan de woordvoerder nog niet zeggen. De supermarkt wil zich daarnaast blijven inzetten om consumenten te laten omschakelen naar sterrenvlees en biologisch kippenvlees. Deen wilde naar aanleiding van de berichtgeving alleen kwijt dat 'het assortiment van Deen altijd in beweging is', en dat het kipassortiment sterrenvlees komend jaar wordt uitgebreid.

Of registreer je om te kunnen reageren.