Pluimveehouderij

Nieuws 1141 x bekeken 1 reactie

Startbijeenkomst Platform Hennen met hele snavels

Doetinchem - Om kennis over en praktijkervaring met het houden van hennen met intacte, onbehandelde snavels, te delen en uit te wisselen, willen DAP Ysselsteyn en Vitelia Voeders een platform oprichten.

Het platform is volgens de initiatiefnemers ook gewenst om dubbel onderzoek te voorkomen.

De gehele legpluimveehouderij gaat binnen enkele jaren over op het houden van kippen met hele snavels. Omdat het wettelijk moet of omdat de retail of een keurmerk het (eerder al) gaat eisen. Volgens de initiatiefnemers is over hoe hennen zonder snavelbehandeling te houden nog veel onbekend.

De initiatiefnemers roepen bedrijven en personen op om deel te nemen in dit platform. Tot begin deze week hadden zij zo'n vijftien aanmeldingen ontvangen van dierenartsen, voerfirma's, broederijen en enkele pluimveehouders die nu al ervaring hebben.

Hoe dit platform vorm te geven willen zij bespreken op donderdag 23 april in de Oelderse Halte in Oirlo. Aanvang 13.30 uur. Aanmelden bij janetfreriks@vitelia.nl.

Eén reactie

  • joannes

    Een Platform om de kippen te bewapenen! Iedere kip mag zijn eigen Pikker behouden! Hopelijk geven ze er ook een cursus sociale omgang bij, anders wordt het een bloedbad bij deze kannibalen!

Of registreer je om te kunnen reageren.