Pluimveehouderij

Nieuws 1348 x bekeken

Pluimveevleesexport EU groter

Brussel - De EU-28 heeft tot en met februari 5 procent meer pluimveevlees geëxporteerd naar derde landen dan een jaar geleden. Dat blijkt uit de jongste gegevens van de Europese Commissie. Tot en met februari is er 203.302 ton pluimveevlees de grens over gegaan.

De EU exporteert flink meer vlees naar de Filipijnen. Er ging in de eerste twee maanden 19.217 ton vlees naar toe, tegen 3.340 ton vlees vorig jaar. Zuid-Afrika blijft een belangrijke afnemer. Het land ontvangt iets minder vlees (21.963 ton, -2 procent) als vorig jaar tot nu toe. Dit ondanks de beperkingen die Zuid-Afrika heeft ingesteld tegen onder meer Duitsland, Engeland en Nederland. Ook Ghana is dit jaar een groeimarkt voor de EU. Het land ontving 35 procent meer vlees dan een jaar geleden (10.356 ton)

De landen in het Midden-Oosten, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten en Jemen kopen veel minder pluimveevlees in Europa.

De import van pluimveevlees uit derde landen is 3 procent kleiner dan vorig jaar. Belangrijke leveranciers van vlees aan de EU zijn de Verenigde Staten, Brazilië, en Thailand. De import uit Brazilië daalt (67.064 ton, -22 procent) die uit Thailand stijgt (48.984 ton, +32 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.