Pluimveehouderij

Nieuws 4038 x bekeken 9 reacties

‘Kippenwipper’ verdacht van dierensmokkel

Utrecht – Een 42-jarige Limburgse ondernemer, directeur van een pluimveevangbedrijf, stond vorige week met drie anderen voor de rechtbank wegens verdenking van betrokkenheid bij dierensmokkel en van grootschalige overtreding van onder meer de veterinaire hygiëneregels die verspreiding van besmettelijke dierziektes moeten tegengaan.

De 'kippenboer', of 'kippenwipper', zoals medeverdachten hem in door justitie afgetapte telefoongesprekken noemen, zou de grootste klant in Nederland zijn van een goed geoliede bende dierensmokkelaars. De directeur verzamelt fanatiek met name siervogels via zijn bedrijf Wisbroek Breeding Centre.
Zijn bedrijf International Poultry Service in Stramproy vangt en verlaadt bedrijfspluimvee. In 2003 ruimde het bedrijf pluimveebedrijven na de vogelgriep-uitbraken.

Laatste reacties

 • zeelander

  Alweer iets geleerd
  Een kippenwipper
  Altijd gedacht dat het iets met seks te maken had

 • masmas

  zeelander jij hebt een zieke geest

 • Elevage

  ja dat idee had ik ook als eerste hhahaha

 • antoine1

  Deze kippenwipper heeft, met zijn servicebedrijf, er in 2003 voor gezorgd dat de vogelgriep vanuit de Gelderse Vallei naar Limburg werd gebracht! Zijn medewerkers moesten ingehuurde asielzoekers (F.Vogelpest) aansturen in de Gelderse Vallei, en hielden zich niet aan de 48 uur stand-still regel. Want zij waren in Limburg actief bij reguliere pluimvee -laadactiviteiten. 
  Zo zie je maar, de kippenwipper heeft hier geen lering uit getrokken. Hij heeft destijds een vermogen verdiend met het alleenrecht op verwijderen van dode dieren voor het ministerie, zonder sociale lasten te betalen voor ingehuurde asielzoekers. En ook de veterinaire hygieneregels om verspreiding van besmettelijke dierziekten tegen te gaan, blijft hij aan zijn laars lappen.
  IK HOOP DAT HIJ NU WEL BESTRAFT WORDT!!!

 • schapendoes

  Inderdaad. Deze kippenwipper heeft voor veel ellende gezorgd en schandalig geprofiteerd van de ellende rondom de vogelgriep. Weg met dat bedrijf.

 • somporn

  Zo zie je maar weer dat de grootste stropers jachtopziener worden,en die het dichtst bij het vuur zit, warmt zich het best. 

 • Kippenboerke

  LIefste Marijke,
  wat weet jij daar nou van?

 • LUCTOR

  #4 Is er toendertijd dan nergens op gecontroleerd door het ministerie? Ook kwa aanzien het asielzoekers beleid sinds wanneer mogen deze mensen werk verrichten? Er zou alsnog een onderzoek dienen te worden gestart naar aan leiding van uw reactie.

 • l coumans

  Luctor er is niks veranderd bij de Roverheid wat we niet willen weten dat bestaat niet kijk maar eens naar de uitbuitingen van de werknemers van de 
  a2 tunnel in maastricht 

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.