Pluimveehouderij

Nieuws 1394 x bekeken

H5N2 op pluimveebedrijf in Milheeze

Den Haag - Het pluimveebedrijf in Milheeze waar vrijdag vogelgriep werd vastgesteld, was besmet met een laagpathogene variant H5N2.

Dat blijkt uit de typering van het virus door het Centraal Veterinair Instituut (CVI). Het bedrijf met 12.000 leghennen met uitloop is geruimd. Vanaf vrijdag 3 april geldt in een zone van 1 kilometer rondom het bedrijf een vervoersverbod voor pluimvee en pluimveeproducten. Eén ander pluimveebedrijf in deze kilometerzone bleek niet besmet te zijn met het virus.

Vorige week werden de beperkende maatregelen die begin maart werden ingevoerd na een uitbraak in Barneveld opgeheven. De besmetting in Barneveld was net als de recente besmetting in het Friese Tzummarum met een laagpathogeen virus van het type H7N7.

Of registreer je om te kunnen reageren.