Pluimveehouderij

Nieuws 1566 x bekeken

Groen licht voor export pluimveevlees naar Zuid-Afrika

Utrecht - Nederland heeft groen licht gekregen om weer pluimveevlees naar Zuid-Afrika te exporteren. Vanaf 24 april is de export weer mogelijk van vlees dat is geproduceerd na 11 januari 2015.

Nederland werkte er al langer aan om weer toegang te krijgen tot de Zuid-Afrikaanse markt, nadat de grens dicht ging vanwege de hoogpathogene vogelgriepuitbraken in november. Nu erkent Zuid-Afrika de regionalisering en gelden er alleen nog exportrestricties voor pluimveevlees uit de 10-kilometerzones rondom Hekendorp, Ter Aar, Kamperveen en Zoeterwoude. Bovendien mag er geen vlees worden geëxporteerd waarvan de dieren afkomstig zijn uit Duitsland of Hongarije. Omdat hier later nog hoogpathogene vogelgriep is gevonden en Zuid-Afrika daar officieel de regionalisering niet erkent, geldt voor deze landen nog altijd een exportverbod.

Of registreer je om te kunnen reageren.