Pluimveehouderij

Nieuws 1735 x bekeken 7 reacties

'Verbod op import pluimvee met verboden ingreep'

Den Haag – Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma heeft in een Kamerbrief laten weten voornemens te zijn ook het houden van pluimvee dat in het buitenland een in Nederland verboden ingreep heeft ondergaan te verbieden.

Met ingang van 1 september 2018 wordt het behandelen van snavels bij kippen en kalkoenen in Nederland verboden en per 1 september 2021 het verwijderen van een deel van de achterste teen bij hanen in de vleesvermeerdering. Andere ingrepen zijn sinds 1 juli 2014 al verboden, toen het Besluit Diergeneeskundigen in werking trad. Middels een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) wil de staatssecretaris verhinderen dat dieren die dergelijke behandelingen hebben ondergaan nog wel uit andere landen geïmporteerd kunnen worden.

Een ontwerp voor deze AMvB is inmiddels door de Europese molen gegaan, waarop geen bezwaren zijn gekomen. Nu ligt het voorstel bij een adviesafdeling van de Raad van State.

Laatste reacties

 • bremhof1

  Als dat nou ook eens met eieren kon die niet aan de NL/EU eisen voldoen.......

 • John Claessens


  Je slaat de spijker op de kop . Wij als sector moeten de handen ineen slaan en opkomen voor de pluimvee belangen anders worden door willekeur van de politiek in de hoek geschoven waar we geen kant meer op kunnen !

 • ariefritz

  #1 ,#2  Helemaal mee eens. Kooi- eieren uit Oekraïne of ei-poeder uit  o.a. de VS ( TTIP). Stop de oneerlijke concurrentie.  

 • patrickvanhoutum

  Inderdaad, helemaal mee eens !

 • zon

  Het is te gek voor woorden dat een groepje ambtenaren zo een sector kan tegenwerken.

 • AlexOirlo


  We komen vaak genoeg zelf in Den Haag en Brussel. Hetzelfde gebeurd door onze organisaties, dit wordt iedere keer weer aangekaart. Echter zij, (de regerende politiek van dat moment, de ambtelijke organisaties van EZ BZ enz.) willen er niet aan. We worden gebruikt als wisselgeld voor allerlei redenen.

 • niek brabant


  Het lijkt er op dat zolang je wilt praten met ambtenaren ze zichzelf kunnen permiteren om niet te luisteren en gewoon hun zin door te zetten. De boel een keer bezetten misschien?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.