Pluimveehouderij

Nieuws 2985 x bekeken 3 reacties

'Duitse regering negeert afschaffingsbesluit koloniehuisvesting'

Berlijn - De Duitse regering heeft het al in 2012 door de Bondsraad genomen besluit om de koloniehuisvesting in de leghennenhouderij af te wikkelen tot dusver genegeerd. "Een onverantwoordelijke onbeschaamdheid en een schandaal", zo noemden de landbouwministers van de deelstaten Nedersaksen en Rijnland-Palts deze gang van zaken vrijdag in een zitting van de Bondsraad in Berlijn.

Het besluit van 2012 behelsde een uitfasering van de groepskooihuisvesting per uiterlijk 2023. Bewindsman Christian Meyer van Nedersaksen: "Wij eisen van de huidige bondsregering en vooral landbouwminister Christian Schmidt dat er eindelijk eens een keer beweging in komt." Volgens hem en zijn collega Ulrike Höfken hebben de consumenten allang besloten dat de kooieieren eruit moeten, namelijk door ze niet meer te kopen. Daarom moet ook op voedingswaren met verwerkte eieren een aanduiding komen uit welke vorm van productie deze komen, vinden ze.

Laatste reacties

  • De Toekomst


    Wie heeft dat besloten? foutje ,niet de consument maar de dieren activisten, je kan nergens meer kooieieren kopen. Dus hebben ze geen keus!

  • gerjan slingenbergh

    Welke dierenactivisten zitten er dan in de Duitse regering?

  • Roelofsn


    #2 de reactie van #1 betekent: Door toedoen van de Europese dierenlobby is er in geen enkele supermarkt nog een kooiei te krijgen. Om dan te beweren dat het duidelijk is dat de consument voor diervriendelijke eieren kiest en niet meer voor eieren van een kooikip, is een gotspe van de bovenste plank. Hopelijk verschaft dit meer duidelijkheid, #2

Of registreer je om te kunnen reageren.