Pluimveehouderij

Nieuws 2807 x bekeken 4 reacties

Man vindt gigantisch ei in kippenhok

Rotselaar - De verrassing was groot toen Nico De Roeck uit Rotselaar gisterochtend een gigantisch ei vond in het kippenhok. Het ei weegt maar liefst 166 gram.

"Het ei viel meteen op omdat het zeker vier tot vijf keer groter is dan een gewoon ei", zegt de Roeck (39) tegen het Belgische Nieuwsblad. "Ik dacht dat de kip die het ei gelegd had, de inspanning niet overleefd zou hebben. Maar geen enkele van de dertig kippen die hier rondlopen, liet iets ongewoons merken." Het ei, waarvan de schaal iets dunner is dan normaal, heeft geen egale vorm. Er zit zelfs een kleine deuk in. "Ik zou graag weten of er ook meerdere dooiers inzitten. Voorlopig bewaar ik het bij de andere eieren. Ik ben wel voorzichtig, want ik wil het natuurlijk niet breken." Wat aan de basis ligt van het ongewone ei, blijft voorlopig een raadsel.

Laatste reacties

 • capasas

  misschien een struisvogel op bezoek gehad???

 • Barneveldsei

  234 gram, gelegd door een lomann hen van Verbeek.

 • PetervanKempen

  Genetische struisvogel invloed :-)

 • bankivahoen

  Ik wist niet dat Verbeek nog Lohmann leverde !

Of registreer je om te kunnen reageren.