Pluimveehouderij

Nieuws 6674 x bekeken

Grote kuikenslachterij Wiesenhof in de as gelegd

Bogen - Een grote kuikenslachterij met een capaciteit voor 250.000 vleeskuikens per dag van de PHW-Gruppe (Wiesenhof) in het Beierse Bogen is maandag voor een groot deel verwoest door brand.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. De politie zegt nog geen aanwijzigen te hebben dat van brandstichting sprake is, maar uitgesloten is het evenmin.

De brand heeft grote gevolgen voor de vleeskuikenhouderij in de Zuid-Duitse deelstaat. De slachterij is één van de grootste in Duitsland en verwerkte 80 procent van het Beierse vleeskuikenaanbod. Een woordvoerder van de PHW-Gruppe zegt wel dat het concern slachtrijpe kuikens in de overige negen slachterijen van het concern wil verwerken. Het opzetten van de daarvoor nodige logistiek is op het ogenblik echter nog problematisch omdat ook het kantoor beschadigd is.

De brand heeft geen persoonlijke ongelukken veroorzaakt en ook zijn er geen kuikens verloren gegaan. De slachtbedrijvigheid was vorige week vrijdagavond stilgelegd in verband met verbouwingswerkzaamheden. De brand brak uit in de nacht zondag op maandag. Het blussen vergde meer dan 12 uur. Daarbij waren 500 brandweerlieden in actie.

Of registreer je om te kunnen reageren.