Pluimveehouderij

Nieuws 3224 x bekeken

Vogelgriep H5N2 in Beieren

In Duitsland doet zich een geval van laagpathogene vogelgriep H5N2 voor op een bedrijf met uiteenlopende soorten pluimvee, in Roding in Beieren

In Duitsland doet zich een geval van laagpathogene vogelgriep H5N2 voor op een bedrijf met uiteenlopende soorten pluimvee, in Roding in Beieren. Het bedrijf telt in totaal een kleine 13.000 dieren, variërende van kippen tot eenden, ganzen en kalkoenen, meldt de veterinaire dienst van de Landkreis Cham waaronder Roding ressorteert. Door de autoriteiten worden de gebruikelijke maatregelen genomen ter voorkoming van verdere verspreiding van het virus, waaronder ook de ruiming van het gehele pluimveebestand op het bedrijf. H5N2 wordt niet gevaarlijk voor mensen geacht.

Avined: Geen extra preventiemaatregelen

Volgens pluimveekoepel Avined vormen de uitbraken van vogelgriep in Frankrijk en Duitsland vooralsnog geen reden om extra preventiemaatregelen te overwegen. De organisatie roept pluimveehouders op achtzaam te zijn op hygiëne en op te letten met diertransporten. Veterinair gezien is er volgens Avined op dit moment geen noodzaak voor extra maatregelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.