Pluimveehouderij

Nieuws 1691 x bekeken 1 reactie

NOP: 'Doe mee aan praktijkmonitoring hele snavels'

Meer legpluimveehouders moeten meedoen aan de brede praktijkmonitoring van leghennen houden zonder snavelbehandeling. Want nu zijn het er veel te weinig, vindt het bestuur van de LTO-/NOP-kring leghennenhouders.

Bij Wageningen UR hebben 18 leg- en 5 opfokbedrijven zich aangemeld. Het streven is van 200 koppels gegevens te verzamelen; ideaal is 100 opfokkoppels te volgen, ook in de legperiode.

Kippen zonder ingrepen houden

De brede praktijkmonitoring heeft tot doel om bij (opfok)leghennen en vleeskuikenouderdieren praktijkkennis te vergaren en om daarmee de mogelijkheden van het houden van kippen zonder ingrepen in kaart te brengen.

Snavels inkorten verboden per 2018

Snavels inkorten wordt in 2018 verboden. Medio 2017 zullen overheid en pluimveesector praktijkervaringen evalueren. Bij het huidige aantal deelnemers valt er dan echter weinig te evalueren, aldus de NOP-kring.

Eén reactie

  • antoine1

    In Nederland in 2018 kippen met behandelde snavels verboden.
    In Duitsland in 2017 geen afzet meer voor eieren van kippen met behandelde snavels!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.