Pluimveehouderij

Nieuws 2983 x bekeken

Aantal gevallen vogelgriep Frankrijk verdubbeld

Het aantal Franse pluimveebedrijven dat besmet is met vogelgriep is verdubbeld naar 30. Dat meldt het platform voor de surveillance van dierziekten Platforme ESA op basis van informatie van het ministerie van landbouw.

Het ministerie zelf heeft de laatste stand van zaken echter nog niet bevestigd.

Controle op vervoer

Volgens het platform zijn de laatste dagen vooral besmettingen vastgesteld tijdens de verplichte controle bij het vervoer van dieren naar het slachthuis. Daarbij gaat het vaak om eenden en ganzen voor de productie van foie gras, maar ook om kippen, parelhoenders of ander pluimvee. Daarnaast is ook op de boerderij van een agrarische hogeschool vogelgriep geconstateerd.

Het aantal geruimde dieren loopt inmiddels in de tienduizenden.

Bekijk op de website van Plateforme ESA een kaart van de stand van zaken rond de Franse vogelgriep

Of registreer je om te kunnen reageren.