Pluimveehouderij

Nieuws 1510 x bekeken 1 reactie

Europa importeert meer pluimveevlees

De Europese Unie importeerde in de eerste drie kwartalen van 2015 1,4 procent meer pluimveevlees dan in diezelfde periode vorig jaar. In totaal werd van januari tot september 648.548 ton pluimveevlees geïmporteerd, zo blijkt uit de een marktupdate van de Europese Commissie.

Brazilië is nog altijd de grootste leverancier, goed voor 370.515 ton tot en met september van dit jaar, oftewel 57% van de totale import. Wel verliest het land terrein aan Thailand en Oekraïne, die respectievelijk 15 en 119% meer pluimveevlees richting de EU exporteerden tussen januari en september 2015. De EU importeerde 29.246 ton pluimveevlees uit Oekraïne, relatief gezien een beperkte hoeveelheid, maar ruim twee keer zoveel als in de eerste negen maanden van 2014.

Grote geografische spreiding

De export tot en met het derde kwartaal viel terug met 2,1%. In totaal werd er tot en met september 1.086.557 ton pluimveevlees vanuit de Europese Unie geëxporteerd naar derde landen. De geografische spreiding is groter dan bij het geïmporteerd volume, waar Brazilië en Thailand samen goed zijn voor bijna 90% van het totaal.

Totale export

Van de totale export in de eerste negen maanden ging 14% naar Zuid-Afrika, 1 % meer dan in de maanden januari tot en met september van 2014. De export naar Benin, de nummer twee importeur van Europees pluimveevlees, is met 8% teruggevallen ten opzichte van vorig jaar. In de eerste drie kwartalen nam het land 113.605 ton af.

Inhaalslag Filipijnen

De Filipijnen heeft dit jaar een flinke inhaalslag gemaakt, en overtreft nu qua volume Hong Kong en Oekraïne. Het land importeerde tot en met september 69.713 ton pluimveevlees uit de Europese Unie, 73% meer dan in diezelfde periode van 2014. Vanwege exportresticties om de uitbraken van hoogpathogene vogelgriep in verschillende Europese landen, importeerde Hong Kong dit jaar tot zover minder pluimveevlees uit Europa. De export liep met 34% terug tot 67.067 ton.

Eén reactie

  • mtseshuis

    Allemaal dier en milieuvriendelijk geproduceerd vlees...kuch kuch

Of registreer je om te kunnen reageren.