Pluimveehouderij

Nieuws 2548 x bekeken 1 reactie

Eierprijs houdt dalende lijn vast

De eierenprijzen zitten nog altijd in een neerwaartse spiraal. De NOP-richtprijs voor scharreleieren in de klasse 62/63 gram zakte met 16 cent naar €6,50 per 100 stuks.

Vorig jaar waren vanaf nu stijgende prijzen te zien richting het einde van het jaar. In de markt leeft de verwachting dat het einde van de prijsdaling in zicht is.

Vraag industrie valt tegen

Handelaren geven aan dat vooral vanuit de industrie de vraag nog altijd ontzettend tegenvalt. De koelhuizen zijn goed gevuld en de industrie koopt strategisch in. De retail begint wat meer eieren te vragen dan in de voorbije weken, maar op een heel hoog niveau ligt deze vraag nog niet. Vanwege het koudere weer wordt wel een lichte stijging in de eierconsumptie verwacht.

Invloed feestdagen

Vanuit landen in het Midden-Oosten en Afrika komt wat meer vraag. Dit heeft voornamelijk te maken met de feestdagen eind december. Eieren die nu worden verkocht liggen dan medio december in de winkels. De export naar de Verenigde Staten blijft eieren vragen, maar dit gebeurt vooral op contractbasis.

Prijzen voor kooi-eieren omlaag

Naast de prijsdalingen bij de scharreleieren gingen ook de prijzen voor kooi-eieren omlaag. De NOP-richtprijs voor kooi-eieren in de klasse 62/63 gram zakte met 6 cent naar €5,72 per 100 stuks.

Prognose: prijs daalt licht.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Eén reactie

  • rvdb

    Zolang de pluimveehouder niet wordt betrokken bij de prijsvorming van de eindverbruiker en de prijs maanden in het voren afgesproken word met de retail . Zal de prijs laag blijven voor de producent.
    Alleen structureel omgooien van de prijsvorming zal de oplossing zijn in mijn ogen. Gr Robert van der Bolt

Of registreer je om te kunnen reageren.