Pluimveehouderij

Nieuws 1423 x bekeken 1 reactie

Meeuw en wilde eend met H5N8 in Ostfriesland en Thüringen

Aurich/Erfurt - Op twee sterk uiteenlopende locaties in Duitsland zijn wilde vogels met H5N8 aangetroffen.

Volgens Animal Health Online (AHO) gaat het om een dood gevonden meeuw uit Greetsiel in Ostfriesland en een in het kader van de vogelgriepmonitoring afgeschoten wilde eend in de Kreis Nordhausen in de Oost-Duitse deelstaat Thüringen. In Greetsiel worden geen maatregelen genomen naar aanleiding van de vondst, omdat in een omtrek van drie kilometer van de locatie geen pluimvee wordt gehouden. In Nordhausen worden alle pluimveestapels rond de vondstlocatie getest op het virus.

Eén reactie

 • PetervanKempen

  Door de zachte winter blijven de trekvogels uit siberie in oost duitsland hangen.
  Daarom zie je bij ons haast geen kollen , en andere winterganzen: te warm.
  Weet je meteen waar de virussen nu meest zijn waargenomen en waarom.
  Ik hoop, dat het niet echt winter wordt!
  Miljoenen ganzen schuiven dan over ons land heen voor de vorstgrens uit. Tel uit, je risico we willen ze onbeperkt opvangen en laten eten op boeren grasland. Kan er wel bij, na die muizen. Het zijn leuke beestjes om naar te kijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.