Pluimveehouderij

Nieuws 1414 x bekeken

DPC-voorzitter: gemengde gevoelens over 2014

Utrecht - Voorzitter Jan Wolleswinkel van netwerkorganisatie Dutch Poultry Centre (DPC) kijkt met gemengde gevoelens terug op het jaar 2014. Dat zei hij tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in Utrecht.

Wolleswinkel beoordeelt de Vakbeurs Intensieve Veehouderij die na jaren weer eens in Utrecht werd gehouden vorig jaar als positief. De beurs heeft de Nederlandse sector weer eens goed op de kaart gezet.

Het neerstorten van vlucht MH17 afgelopen zomer in Oekraïne heeft grote gevolgen voor de handelsbetrekkingen met Rusland. Wolleswinkel beoordeelt dit als zeer frustrerend voor de leden van DPC, die Rusland toch als een focusland beschouwen met potentieel grote mogelijkheden.

De naweeën van de vogelgriepuitbraken van eind vorig jaar zijn nog niet uitgewerkt. De export van met name pluimveevlees is verstoord. De uitbraak had volgens Wolleswinkel wel tot gevolg dat de nieuwe Avined-organisatie zijn bestaansrecht heeft kunnen bewijzen. Het was positief dat de verschillende deelsectoren binnen Avined er in slaagden om gezamenlijk als collectief op te treden en met één mond te spreken.

Of registreer je om te kunnen reageren.