Pluimveehouderij

Nieuws 796 x bekeken laatste update:14 jan 2015

Novi-Pluim komt met nabetaling van 5 cent

Oosterwold - Vermeerderaars binnen afzetvereniging Novi-Pluim beuren over 2014 een nabetaling van 5 cent per kilo voor hun vleeskuikenouderdieren. Dat meldt Novi-Pluim.

De  opbrengstprijs voor de boer komt daarmee op 7 cent per kilo boven de Barneveld-notering. De nabetaling wordt deze maand uitgekeerd.

Alle ouderdieren zijn in Nederland geslacht, bij vleesverwerker Remkes. Volgens directeur Steven Doornewaard van Novi-Pluim, kunnen zij de nabetaling doen omdat Remkes het vlees goed kon vermarkten. Meerwaarde is dat tijdens de productiefase extra aandacht was voor dierenwelzijn, de diergezondheid en het milieu.

Novi-Pluim is ontstaan uit een project van LTO/NOP als reactie op verder wegzakkende opbrengstprijzen van ouderdieren en heeft nu een marktaandeel van 40 procent. Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt een nabetaling uitgekeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.