Pluimveehouderij

Nieuws 1678 x bekeken 1 reactie

Oplaat voorgedragen als voorzitter Nepluvi

Houten - Gert-Jan Oplaat wordt de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi). Het bestuur draagt hem voor aan de Algemene Ledenvergadering op 29 oktober.

Als de leden instemmen met de voordracht volgt Oplaat (49) per 1 januari 2015 Jan Odink (70) op, die deze functie sinds 1 januari 2004 vervulde. Oplaat zal dan de Nederlandse pluimveeslachterijen ook vertegenwoordigen in de Europese organisatie van de pluimveeverwerkende industrie (Avec).

Oplaat wordt voorgedragen vanwege zijn praktische kennis en zijn ruime politieke en bestuurlijke ervaring in meerdere functies bij bedrijven en verschillende maatschappelijke organisaties. Zo was de ex-pluimveehouder van 1998 tot 2006 lid van de Tweede Kamer (VVD) en van 2008 tot begin van dit jaar voorzitter van de Kamer van Koophandel van centraal Gelderland.

Oplaat heeft na lang wikken en wegen ingestemd met zijn benoeming, mede omdat hij na zeven jaar moet stoppen als voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP). ,,Het is moeilijk afscheid te nemen van de NVP.'' Afgelopen vrijdag heeft hij het dagelijks bestuur van de NVP ingelicht over zijn voordracht als Nepluvi-voorzitter. Wie hem bij NVP opvolgt, is nog niet bekend.

Eén reactie

  • jp.bierema

    Oei, Kenneth Vermeer naar Feyenoord en onze voorman Oplaat naar de Nepluvi, vertegenwoordiger van onze afnemers wat eigenlijk een beetje onze vijanden zijn omdat ik vind dat deze club ondernemers vaak de weg van de minste weerstand volgt: namelijk de winst pakken bij hun grondstoffeninkoop oftewel levende kuikens. Ik hoop dat het u goed gaat Gert Jan en dat u uw toekomstige leden met regelmaat op de feiten drukt wanneer weer naar prijsverlagingen wordt gegrepen. Wanneer men daar mee door gaat zal ooit de wal het schip keren, want met de toenemende problematiek van diergezondheid en hoeveelheid werk denken steeds meer ondernemers wel 10 keer na voor men aan uitbreidingsplannen begint. Met uitzondering van ondernemers die alles door goedkope krachten laten doen natuurlijk. Want deze enge ziektevirus bij slachters komt steeds meer voor, als u begrijpt wat ik bedoel. Wat u ze tevens ook wel bij mag brengen is dat wanneer een mester overschakeld op trager groeiend spul, is dat de rente gelijk blijft en de energiekosten aanmerkelijk stijgen en met lagere aantallen dieren de prijzen flink wat hoger moeten dan ze nu zijn. Want nu keert men fooien uit.
    In ieder geval vind ik dat u onze belangen uitstekend hebt gediend en ik wens u een goede toekomst.
    JP Bierema

Of registreer je om te kunnen reageren.