PluimveeNieuws

Krim wil pluimveebedrijf onteigenen

Kiev – De nieuwe Russische minister van landbouw van de Krim, Nikolay Polyushkin, wil een groot pluimveebedrijf via een dwangbevel onteigenen. Dit melden verschillende internationale media.

Het opfokbedrijf voor jonge leghennen is eigendom van Avangardco. Deze legpluimveegigant heeft aangekondigd zich tot het uiterste tegen deze stap te verzetten en roept op tot een open dialoog met de autoriteiten van de Krim over de toekomst van dit bedrijf.

Behalve dit opfokbedrijf (Yuzhnaya Holding) bezit Avangardco een fokbedrijf Ptytsecomplex op schiereiland De Krim. Avangardco’s schat de waarde van de bezittingen op de Krim op $200 miljoen. De bedrijven zijn goed voor 5 procent van de omzet van het concern. Eerder is een voerfabriek van Avangardco in Oost-Oekraïne stil gelegd en in beslag genomen door de opstandige separatistische rebellen.

De nieuwe autoriteiten op de Krim hebben moeite om de voedselvoorziening op het schiereiland op peil te houden. Ze hebben nu plannen om met het te onteigenen bedrijf een door de staat geleide onderneming op te zetten voor de productie van voldoende eieren.

De Krim heeft ook veel last van de boycots die de Russische president Poetin heeft afgekondigd en heeft gepleit voor uitzonderingen op de ingestelde importstops.

Beheer
WP Admin