Pluimveehouderij

Nieuws 1101 x bekeken

Plumex opent nieuw logistiek centrum

Goor - Plumex, exporteur van broedeieren en eendagskuikens, opent vandaag (vrijdag) een nieuw logistiek centrum in Goor. Het nieuwe pand heeft een oppervlak van 2.000 vierkante meter. Eén van de belangrijkste kenmerken van het nieuwe pand is dat er wordt gewerkt met een zo constant mogelijke temperatuur van 18 graden.

Plumex is één van de grootste exporteurs van broedeieren en eendagskuikens. Het exporteert per week zo'n 1,5 miljoen broedeieren naar markten als Rusland, Libië en Irak, maar ook naar andere landen.

Er is momenteel sprake van een spannende markt, aldus directeur Jacques de Lange. De afzet naar Irak liep tot twee weken geleden vrij goed, maar is door de ontwikkelingen in dat land vrijwel stilgevallen. Het weerspiegelt zich in de prijs van broedeieren die de laatste tijd is gedaald van 30 naar 24 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.