Pluimveehouderij

Nieuws 2754 x bekeken 1 reactie

Patiostal trekt ruim 3.000 bezoekers

De twee Patio’s met eigen broederij in Middenmeer zijn eind vorige maand officieel in gebruik genomen.

Maatschap Van Arkel en vof Sol bouwden de afgelopen maanden beide een nieuwe Patiostal op hun bedrijven in het Noord-Hollandse Middenmeer. Op 28 en 29 maart konden bezoekers een kijkje nemen op de locatie van vof Sol. De vernieuwde Patiostal bleek een ware publiekstrekker. Ruim 3.000 belangstellenden namen een kijkje. De officiële opening van het project vond plaats op 28 maart. Peter Vingerling, Chief Commercial Officer van Vencomatic Group, beet het spits af met een presentatie over het Patiosysteem, gevolgd door speeches van René van Arkel en Wim en Jan Sol.

Maatschap Van Arkel en vof Sol gaan nauw samenwerken. De twee Noord-Hollandse pluimveebedrijven investeerden gezamenlijk in een eigen broederij, die op het bedrijf van vof Sol is gebouwd.

Beide Patiostallen in Middenmeer zijn 110 meter lang en 27 meter breed. De zes systeemrijen in de stal bestaan uit zes leeflagen. Per stal is 6.600 m2 leefruimte beschikbaar voor de kuikens. Wereldwijd zijn er nu ongeveer 20 miljoen kuikens gehuisvest in het Patiosysteem van de Vencomatic Group.

Bekijk hier een impressie van de Patiostallen van maatschap Van Arkel en vof Sol.

Foto

  • René van Arkel neemt het woord tijdens de officiële opening van de Patiostallen in Middenmeer (N-H). Wim en Jan Sol (rechts op de foto) luisteren aandachtig toe.

    René van Arkel neemt het woord tijdens de officiële opening van de Patiostallen in Middenmeer (N-H). Wim en Jan Sol (rechts op de foto) luisteren aandachtig toe.

    Foto: Vencomatic Group

Eén reactie

  • Schieven

    Waar heeft die Vingerling hiervoor ook alweer gewerkt? De wereld op z'n kop. De legbatterij is nog maar net weg of de vleeskuikenbatterij doet zijn intrede. Een echte fabriek!

Of registreer je om te kunnen reageren.