Pluimveehouderij

Nieuws 1522 x bekeken 1 reactie

Weinig animo voor investeringen bij opfokhennenbedrijven

Roggel - Opfokhennenhouders hebben op het ogenblik weinig zin om te investeren. Die conclusie trekt onderzoeksbureau AgriDirect uit een inventariserend onderzoek onder 170 opfokhennenhouders met tenminste 5.000 opfokhennen.

In 2012 gaf nog 17,6 procent van de bedrijven aan te willen investeren in een pluimveestal. Nu is dat slechts 10,6 procent. Ook de zin om te investeren in zaken als alternatieve energie is afgenomen. Bijna 70 procent van de bedrijven geeft aan geen plannen te hebben om uit te breiden en wil het bedrijf op dezelfde voet voortzetten.

De lust om te investeren is waarschijnlijk afgenomen doordat de ontwikkelingen in de legsector niet erg florissant zijn. Er is een duidelijk afnemende vraag naar opfokhennen, die terug te voeren is op tegenvallende eierprijzen.

Eén reactie

  • bankivahoen

    Je kunt als opfokker beter pas op de plaats maken want er is een overaanbod aan opfokruimte. Zet die nieuwe stal maar even uit je hoofd.

Of registreer je om te kunnen reageren.