Pluimveehouderij

Nieuws 773 x bekeken

'Voedselveiligheid VS gegarandeerd'

Washington – De VS verkleint mogelijk het budget voor toezicht op slachterijen en eierproductie met 9,3 miljoen dollar tot ongeveer 1 miljard dollar.

Volgens landbouwminister Tom Vilsack blijft de voedselveiligheid gegarandeerd. De inspectie gaat volgens de politicus vooral slimmer werken bij het toezicht op de pluimveesector. "Het toezicht hier is de laatste zestig jaar vrijwel niet veranderd", aldus Vilsack tijdens een persconferentie.
Vilsack zei dat voedselvergiftiging juist kan worden teruggedrongen door slimmer toezicht, zonder op details in te gaan. Vilsack bereidt een apart budgetvoorstel voor over subsidie op gewasverzekeringen. Het programma kost de overheid jaarlijks gemiddeld 9 miljard dollar. Hoewel meer boeren volgens de voorstellen gebruik kunnen gaan maken van een subsidie op de premies die worden betaald, wordt de vergoeding per ondernemer gemiddeld lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.