PluimveeNieuws

Nieuwe oproep: kwartiertje tijd voor pluimveeonderzoek

Mariska van Asselt, onderzoeker en lector aan CAH Vilentum-hogeschool in Dronten herhaalt haar oproep aan pluimveehouders om een vragenlijst in te vullen voor haar promotieonderzoek ’Dierenwelzijn en volksgezondheidsrisico’s in de pluimveehouderij’.

Het bericht over het promotieonderzoek ‘Dierenwelzijn en volksgezondheidsrisico’s in de pluimveehouderij’ van Mariska van Asselt naar de opvattingen van burgers, dierenartsen en pluimveehouders over dierenwelzijn in relatie tot volksgezondheid, heeft bij bijna 70 pluimveehouders de interesse gewekt om de vragenlijst voor het onderzoek te bekijken. Ruim 50 pluimveehouders hebben de vragenlijst volledig ingevuld.

Van Asselt, onderzoeker en lector aan CAH Vilentum-hogeschool in Dronten, heeft minimaal tien procent nodig, dat betekent 200 deelnemende pluimveehouders. Nog liever heeft ze een dubbel zo hoge respons.

Pluimveehouders (legpluimveehouders, vleeskuikenhouders en vermeerderaars) kunnen aan het onderzoek deelnemen via deze link. Invullen van de vragenlijst neemt een kwartiertje in beslag. De gegevens worden anoniem verwerkt. De resultaten van het onderzoek zullen worden gepubliceerd via het Kenniscentrum Agrofood & Ondernemen in Dronten en het Poultry Expertise Centre in Barneveld. Van Asselt verwacht voor de zomer de eerste resultaten naar buiten te kunnen brengen. De opgedane kennis kan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van pluimveehouderijsystemen die kunnen rekenen op draagvlak in zowel de pluimveesector als de samenleving.

Beheer
WP Admin