PluimveeNieuws

Bedrijf preventief geruimd in Hazerswoude-Dorp

Den Haag – Een pluimveebedrijf binnen een kilometer afstand van het zondag besmet verklaarde legpluimveebedrijf in Zoeterwoude wordt preventief geruimd.

Het gaat om een vleeskuikenbedrijf in Hazerswoude-Dorp, dat naast het besmette bedrijf in Zoeterwoude ligt. Het ministerie van Economische Zaken heeft maandag besloten ook dit bedrijf te ruimen. Op het bedrijf zijn geen verschijnselen van vogelgriep vastgesteld, maar het ministerie wil niet het risico lopen dat daar wel sprake is van een besmetting.

Twee van de drie andere bedrijven binnen de 10-kilometerzone blijken leeg te staan.

Inmiddels is vastgesteld dat het virus op het bedrijf in Zoeterwoude hetzelfde is dat ook in Hekendorp, Ter Aar en Kamperveen is aangetoond: hoogpathogeen H5N8.

Het preventief te ruimen bedrijf in Hazerswoude-Dorp van de familie De Wit heeft 50.000 kippen en melkvee. De ruiming van het besmette bedrijf is zondag afgerond.

In een gesprek met Boerderij, vlak voordat bekend werd dat zijn bedrijf geruimd moest worden, zei Gijs de Wit dat hij hoopte dat de genomen maatregelen voldoende waren om de vogelgriepuitbraak in te dammen.

Beheer
WP Admin