Pluimveehouderij

Nieuws 2577 x bekeken 2 reactieslaatste update:15 dec 2014

Rusland weer open voor pluimveeproducten

Den Haag - De Russische importrestricties aan pluimvee- en pluimveeproducten uit Nederland na uitbraak van hoogpathogene vogelgriep zijn grotendeels opgeheven. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer.

Net als bij laagpathogene vogelgriep zijn de restricties beperkt tot de regio's waar vogelgriep is aangetroffen. Dit betekent dat export van pluimvee- en pluimveeproducten naar Rusland weer mag, met uitzondering van de provincies Overijssel, Zuid-Holland en Utrecht.

De Nederlandse Vereniging van exporteurs van eendagskuikens en broedeieren meldde vrijdag al dat zij weer naar Rusland mogen exporteren. Rusland wil graag snel weer eendagskuikens en broedeieren ontvangen om zijn eigen productie van met name pluimveevlees te kunnen continueren.

Laatste reacties

  • alco1

    Als de motie van de partij voor dieren was aangenomen om bij uitbraak direct geen eieren meer in de broedmachines te doen, dan had je dus nu een groot probleem en zou de handel aan onze neus voorbij gaan.
    Maar ja dat kun je verwachten van mensen die niet weten wat geld doet.

  • joannes

    @alco1, had je anders verwacht? Het belang van de PvdD heeft niets met Gemeenschappelijk belang, laat staan Economie van doen. Dieren reduceren op elke manier is hun motto! En geen enkel interesse voor de gevolgen vwb werkgelegenheid of economie! Ze hebben een paar liefelijke mooie vrouwen gezichten als publieke vertegenwoordigers maar hebben geen scrupules in hun daden. Dat weten uit hun akties van destijds!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.