PluimveeNieuws

Importstops voor Canadees kippenvlees

Washington – Verschillende landen hebben een importstop afgekondigd voor Canadese pluimveeproducten in verband met de vogelgriepuitbraak in British Columbia.

Het gaat om China, Japan, Mexico, Zuid- Afrika, Zuid-Korea Taiwan en de Verenigde Staten. Hongkong heeft de grens gesloten alleen voor pluimveeproducten uit British Columbia.

De Canadese voedselinspectie De CFIA heeft bekend gemaakt dat meer dan 140.000 stuks kippen en kalkoenen zijn geruimd op een vijftal besmette bedrijven. Alle bedrijven zijn in quarantaine gesteld. In een zone van twee mijl rond de omgeving van de besmette bedrijven zijn nog negentig andere bedrijven die extra worden gecontroleerd.

De uitbraak Fraser Valley in Brits Columbia is de vierde uitbraak sinds 2004. In 2004 werden 15 miljoen dieren geruimd na een uitbraak van een H5-vogelgriepvirus.

Ook in Egypte is vogelgriep gemeld. Het gaat om een geval van H5N1 bij een tweejarig kind. De besmetting was opgedaan na contact met vogels. Het hoogpathogene H5N1-virus staat er om bekend bekend dat deze ook voor mensen gevaarlijk is. De Egyptische autoriteiten waarschuwen voor de handel in levend pluimvee en zijn een vaccinatiecampagne begonnen om de uitbreiding van het virus onder het pluimvee af te remmen.

Lees het laatste nieuws en achtergronden over vogelgriep

Beheer
WP Admin