Pluimveehouderij

Nieuws 8022 x bekeken 59 reacties

Thieme geeft af op kabinet en Dijksma

Doorn - Het kabinet schiet ernstig tekort bij de overgang naar een duurzame samenleving en het welzijn voor dieren. Ook is er niets geleerd van de vogelpestcrisis van 2003, toen 30 miljoen kippen werden gedood. Dat zei partijleider Marianne Thieme zondag in Doorn op het 20e partijcongres van de Partij voor de Dieren.

Thieme wees erop dat de bio-industrie kennelijk ,,een gespreid bedje is voor een virus dat daar zeer op gedijt''. Nu gaat het om vogelgriep, maar als die zelfs in gesloten stallen uitbreekt, ligt het volgens haar niet voor de hand om trekvogels de schuld te geven. ,,Hoe kan het dan dat massale aandoeningen en sterftes in de natuur onder vogels uitblijven en de kippen in de bio-industrie massaal het loodje leggen?''

Staatssecretaris Sharon Dijksma doet volgens Thieme precies hetzelfde als haar voorgangers: afschuiven en doorschuiven.

Ook vindt ze dat het kabinet niet genoeg doet aan verduurzaming. En dat terwijl steeds meer mensen zich juist wel richten op meer welzijn in plaats van welvaart. ,,Mensen snakken naar balans en zekerheid in plaats van risico, schuld en de jacht naar meer geld.''

Laatste reacties

 • agratax2

  Deze reactie was te verwachten. Thieme heeft naast dit commentaar geen andere oplossing, dan alle vleesdieren de wereld uit en iedereen over op planten eten al dan niet besmet met vrijlevende ziekte kiemen.

 • zon

  legbatterij weg, dan scharrel weg, dan niet biologisch weg, dan komt voedselvoorziening al aardig in gevaar,bij een ziekte of misoogst is er werkelijk tekort aan voedsel.
  Bedenk dan zelf maar wat er zal gebeuren!!!!.

 • l coumans

  maar Zon moeten wij hier op de postzegel voedsel produceren voor de rest van de wereld?????

 • bankivahoen

  Moeten wij hier mensen opvangen voor de rest van de wereld ? Het blijft een lastige discussie Coumans@.

 • J@gertje

  Onderzoeken zijn nog gaande maar Thieme loopt al te roeptoeteren.

 • Mozes

  Volgens Thieme richten steeds meer mensen zich op welzijn in plaats van welvaart.
  In de winkel zie ik daar nog niets van: de jacht op de laagste prijs blijft gewoon doorgaan.

 • crisismanager

  vorig jaar was het heel de tijd niets anders als vogelgriep bij biologische en uitloop bedrijven (weliswaar laagpathogeen). dan hoor je wakker dier of thieme niet.nou hebben ze een mooie stok gevonden om mee te slaan.als achteraf maar niet blijkt dat er een of ander groen gek professortje het virus heeft rondgespreid.vroeger bij het vrijlaten van nertsen werd er ook niet over nagedacht dat deze dieren bij hun vrijlating allemaal zouden sterven.als de boer maar heel veel schade had al dan niet failliet ging, was het goed.

 • bankivahoen

  Je mag er niet over praten maar jij ziet het goed crisismanager@!

 • somporn

  Volgens Thieme richten steeds meer mensen zich op welzijn in plaats van welvaart.
  Nou ik denk dat steeds meer mensen denken aan overleven ipv welzijn omdat steeds meer mensen afhankelijk zijn van voedselbanken in 1 van de rijkste landen ter wereld,dit kabinet moest zich schamen om dit land zo in de afgrond te doen verdwijnen en op houden met Sinterklaas of Kerstman te spelen voor andere landen en moest eindelijk eens opstaan en voor haar bevolking op te komen en te zorgen dat elke NL-der in welzijn & welvaart kon leven en dat jong en oud samen gelukkig mag zijn in NL ipv luilekkerland voor gelukzoekers.

 • hogenkamp

  Waarom gaan we niet enten?

 • heide01

  Wie is er en kijkt er op dit moment bloeddorstiger dan..........Marianne Thieme in de tweede kamer.

 • heukerbeind

  helemaal mee eens somporn
  stel je beschikbaar voor een kabinetsplaats
  mijn stem heb je al

 • Elevage

  tuurlijk snakken mensen naar balans en zekerheid Thieme....
  Alleen is in dit land de balans ver te zoeken .
  En zekerheid heb je ook niet, er worden dagelijks allerlei nieuwe belastingregels bedacht.
  En als je in balans wilt zijn dan is het wel zo handig als je geld hebt en ook dat is hier moeilijk. Zo gauw je maar iets je hoofd boven het maaiveld uitsteekt ben je 'm kwijt.

  Dussssss Thieme, we gaan nog niet allemaal boodschappen doen bij je wederhelft, dus zoek eens een andere stok om de hond te slaan

 • pinkeltje

  En als we allemaal biologisch boeren dan is vogelgriep opeens uit de wereld verdwenen? Dat het de PVDD goed uit komt is natuurlijk nogal wiedes. Wat Thieme betreft mochten er nog wel een paar ziekten uitbreken. Dan kun je lekker trappen en doen alsof je het gelijk aan je kant hebt. Kan me voorstellen dat het er bij het grote publiek wel in wil.

 • haehnchenmeister

  @ Hogenkamp: omdat de entstof (nog) niet beschikbaar is, bovendien muteert het AI virus erg snel, het is de vraag hoelang het duurt voor er weer een nieuwe varian uit de natuur komt.

 • wienbemelmans

  Kunnen we die Thieme niet laten opsluiten,met haar verziekte brein je wordt kotsmisselijk van dat mens,Altijd maar negatief.ze kost ons handen vol geld

 • ikkethuis

  Het komt thieme rn haar groepje wel mooi uit, dat deze ziekte alleen de intensieve kippen treft. Net als bepaalde stalbranden de laatste tijd.

 • joohoo

  Er begint een vermoeden te dagen dat de griep veroorzaakt is door mensen binnen haar eigen partij! Door nu te schreeuwen probeerd ze de naandacht af te lijden

 • PetervanKempen

  Zit een kuikenboer met een date, die lid blijkt van de PvdD, in een restaurant. Vraagt ie aan haar wil je een biefstuk of een kipfile?
  Zegt zij : nee ik ben vegetarier , vlees is moord! Zegt die boer tegen de ober: als we zo gaan: doe mevrouw dan maar een krop sla, die een natuurlijke dood gestorven is!
  Thieme & co : ga jullie schamen met jullie weg met de mensen partij en onproductieve geblaat. Neem een wortel en ga een mooie kleurplaat maken over kabouters en paddestoeltjes. Dit is te moeilijk voor simplisten als jullie zijn.

 • Mels

  Thieme en consorten kun je verglijken met bepaalde geloofsgroepen in en buiten NL. Wie niet denkt zoals zij........vul de rest zelf maar in. In elk geval heel gevaarlijk.

 • veldzicht

  Om het leed van een ander probeert Thieme te scoren,
  akelig mens bah. met d,r flutpartijtje.

 • Jongman

  Als de hongerdood er is zal Thieme dan ook voor aan in de rij staan

 • bremhof1

  Coumans onthoud wel goed dat er geen een ei weggooit wordt wat hier wordt geproduceerd. Als wij ze niet produceren produceren ze ze elders wel. En heb nou niet de illusie dat er in onze buurlanden nooit niks speelt wat betreft AI, Die zijn namelijk veel slimmer als wij die hangen dat niet allemaal aan de grote klok in de media.
  Trouwens ik zou aan Thieme en consorten als Biopluimveehouder ook maar niet te veel gehoor geven want als alle gangbare bedrijven er niet meer zouden zijn dan beginnen ze over de bio-hennen van 6 naar 1 per m2 enz (met andere woorden we doen het voor wakker dier toch nooit goed)
  Zo was vanmiddag in het programma buitenhof mevr Dijksma te gast en die presentator suggereerde precies hetzelfde (teveel dieren in een klein landje), alleen zij hij dat het zo slecht was gesteld met de marges want we hielden maar 2 cent per ei over (ja je leest het goed) ik denk dat iedereen hiervoor zou tekenen. Kun je nagaan hoe slecht geïnformeerd de info door de media met alle gevolgen van dien verspreid wordt. Dijksma nam het hier overigens wel goed voor onze sector op!
  Veel sterkte iedereen en laten we hopen dat dit het laatste geval is geweest.

 • Nell.

  Is het wel goed om zo op thieme en consorten te reageren,ze heeft nu succes ,niet op reageren is dat niet wijzer?

 • koestal

  goedkope retoriek van Thieme,zij is de vrouw van de knuffelbeestjes ,staat ver van de realiteit

 • remi123

  Een oude boerderij met kippen en een haan. Helaas is Nederland enorm dichtbevolkt geworden en iedereen wil wel eitjes en kip eten. Hoe ga je die dan produceren? Moeten we straks in de rij staan voor een eitje?

 • Spruit12

  Dat we zulke mensen hun mening nog laten verkondigen en we ons er nog druk om maken ook. GEWOON NEGEREN. De tweede kamer bestaat ook voor een groot gedeelte uit goedbetaalde onbekwame mafkezen. En het grootste gevaar voor welzijn, milieu en honger zijn de gierige consumenten die niet willen betalen voor het belangrijkste wat we nodig hebben, n.l. voedsel. Kortom: wie kiloknallers bij discounters koopt moet niet zeuren en de mond vol hebben van welzijn, milieu, honger en armoede. Als we meer over zouden hebben voor voedsel (ipv grote TV, tweede vakantie, etc) lossen de bovenstaande problemen in de wereld voor een groot deel vanzelf op.Ook voedselverspillingen los je daar voor een deel mee op. Iets wat (meer) geld gekost heeft ga je zuiniger mee om en gooi je niet zomaar weg.

 • agratax2

  Al het 'dierenleed' doet Thieme geen goed, als ik zo haar foto bekijk. ze zou eens wat vrolijker moeten gaan leven, dan heeft ze meer kans om van het leven te genieten. Ik denk dat we ons niet moeten afvragen of we voedsel voor de export moeten produceren of alleen voor onszelf. De vraag die we ons moeten stellen is volgens mij 'Willen we mee in de vaart der volkeren of willen een armlastig ontwikkelingsland worden'. Een land waar te veel mensen zonder nuttige en betaald werk zitten te niksen en alleen de hand ophouden terwille van het milieu en dieren met een diervriendelijk bestaan. Of moet ik zeggen met als gevolg, dat het dierenleed elders op de wereld groter en omvangrijker is dan het in Nederland ooit geweest is en zal worden?

 • Zents beheer

  # 28 agratax1, op de foto zie het gevolg van langdurig azijn zeiken.

 • alco1

  @Agratax #28. Ik zou het niet beter kunnen verwoorden.

 • koestal

  Alle partijleden van PvdD zijn al ingeent

 • PetervanKempen

  Wat hen bij de PvDDmankeert, daar is geen vaccin voor.
  IDD Ik liet me meeslepen maar het is allemaal boter aan de galg gesmeerd.
  Ik hoop dat er een oplossing komt om te gaan met deze virussen, het is nu vastgesteld dat het in Smienten meekomt dus zullen we daar een tegenzet op moeten bedenken. Vaccinatie ? Moeten we telkens de laatste stammen virus volgen en daar op anticiperen, we kunnen niet en willen niet alle trekvogels uitschakelen dus het is nog niet opgelost.
  getroffenen niet in de steek laten nu Dijksma en CS, want hen treft geen blaam.

 • aejp.poels

  negeer deze dame eens, welvaartsproduct

 • henk11

  Wie had dit verwacht
  de kip zonder kop maakt weer een hoop lawaai
  MARIANNE probeert weer een extra eitje te tikken
  Smakelijk eten

 • Spotvogel

  Juvenalis mailde me vanochtend het volgende: 'Heer vergeef hen, want zij weten niet beter!' . Maar ik betwijfel ernstig of de Schepper dit zootje vijanden van zijn wonderbare creatie nog wel genadig zal zijn. Mark my words: volgens het heilige concept 'Wie niet wil horen, die voele'zal er een ongenadige virale afrekening komen. Met zoveel verklaard onbenul kan dat gewoon niet uitblijven!

 • alco1

  Geestesziek?

 • porky 1

  bij de naam thieme komt de zurigheid je als eerste tegemoet

 • henk11

  Marianne ,de naam klinkt mooi, maar in combinatie met landbouw en logica soms wel ERG ZUUR .

 • somporn

  Agratax 1,

  De vraag die we ons moeten stellen is volgens mij 'Willen we mee in de vaart der volkeren of willen een armlastig ontwikkelingsland worden'. Een land waar te veel mensen zonder nuttige en betaald werk zitten te niksen.
  Wijze woorden van een: bijzonder wijs mens.

  Had men deze wijsheid en visie maar in Den Haag.

 • joannes

  Interessante Video over opbrengsten en risico!

  https://www.youtube.com/watch?v=FoP32AesRzE&feature=youtu.be

 • koestal

  prinses van de knuffeldieren

 • PetervanKempen

  Marianne begint steeds meer op de koe van haar partijlogo te lijken. Helaas loopt haar inteligentie niet gelijk mee op richting Koe niveau, maar dat is bekend van veganisten en vegetariers: vitamine gebrek en geestelijke aftakeling. Soort menselijke gekke koeie ziekte maar dan door vlees gebrek. Dat komt ervan als je het gebit wat je meekrijgt van moedertje natuur niet wilt herkennen voor waar het voor bestemd is: Alles eter, inclusief vlees , dus.
  Marianne het ga je goed,je weet nu al niet meer wat je doet.

 • koestal

  Afgeven is haar werk

 • koestal

  ze moet oppassen voor vogelpoepjes

 • kip

  he THIEME was je een helepoos ziek toen er vogelgriep was heb ik je helemaal niet gehoord er werden heel veel beesten afgemaakt en daar hoorde je jou niet van, en als de beesten het heel goed in de stal hebben dan loop je wel te zeuren

 • koestal

  afgeven is haar leuke bezigheid

 • peter1939

  volgens mij heeft je zelf ook vogelgriep gezien haar witte gelaat......

 • koestal

  ze houdt ook van knuffelbeestjes,daar richt ze nog een partij voor op

 • Jan van het Zand

  NVWA doe je werk. Thieme geeft af. Ze is besmettelijk. Dus? Wat doen we ermee? In quarantaine plaatsen dan maar.

 • Jan van het Zand

  NVWA doe je werk. Thieme geeft af. Ze is besmettelijk. Dus? Wat doen we ermee? In quarantaine plaatsen dan maar.

 • henk11

  Maranne , s gedoe begint nu zielige trekjes te vertonen
  Is dit het begin van het eind ?

 • agro1

  quarantaine? ruimen!!!, evenals een niet te nauw bemeten haagse bufferzone. dat zou de boel mooi opschonen!!!

 • Gerard Groot Koerkamp

  Marianne moet eens een keertje in de bos gaan kijken,wanneer er konijnenziekte heerst.Zeker 70 tot 80 % van de wilde konijnen liggen dan dood.

 • J@gertje

  Bij de volgende verkiezingen een kiesdrempel van minimaal 5 zetels invoeren zou een hoop politiek gezever schelen.

 • alco1

  J@gertje. Ik heb het kamer debat gevolg over de melkveewet. Je hebt groot gelijk van de kiesdrempel. Ik heb nog nooit zo'n onnozele speech gehoord en jawel van Esther Ouwehand van de PvdD.

 • Ishtar

  @beste Alco, straks krijgt de PvdD nog de schuld van de lage melkprijs......
  Overdrijven kan je wel, daar heb je wel talent voor.
  Hoe gaat het met de melkprijs nu we richting de 25 cent gaan?
  Al zenuwachtig immers wereldmarkt is wat je wilde?
  Je bent ook voor afschaffing interventie prijs van 20.7 cent op Europees niveau?
  Immers vertoord marktwerking?
  Of dan weer niet?
  Je hebt geen heldere mening, ene dag zo, volgende dag weer anders, jammer......

 • alco1

  @Isthar. Als je al niet kunt formuleren wat ik steeds zeg, kan ik niets anders concluderen dat je de weg finaal kwijt bent.

 • PetervanKempen

  'Thieme geeft af op kabinet en Dijksma' OK. Whats new?

 • wienbemelmans

  wat zijn ze weer blij de plofkip er uit gewerkt,krijgt de boer nu meer geld maken Thieme en Ouwerhand zich daar druk om, denk het niet maar voor zich zelf zorgen ze prima.
  de parasieten.

Laad alle reacties (55)

Of registreer je om te kunnen reageren.