Pluimveehouderij

Nieuws 2701 x bekeken 3 reacties

Slachters en eierhandelaren redelijk tevreden

Den Haag – De eierhandel kan zich vinden in de maatregelen zoals staatssecretaris Dijksma die heeft afgekondigd.

"Wij hadden hiervoor gepleit", aldus voorzitter Hubert Andela van de Anevei. "Het geeft de mogelijkheid om de ergste problemen op de bedrijven op te lossen. De verschillende eierhandelaren en pakstations zijn nu onderling ook aan het bekijken hoe ze de zaken aan zullen pakken."

Voorzitter Jan Odink van de Nepluvi is teleurgesteld dat de resultaten van de screening van de 34 bedrijven rond Kamperveen nog niet is afgerond. Dan hadden we een betere afweging kunnen maken."Hij noemt de regionaliseringsmaatregelen drastisch, maar is wel tevreden dat vleeskuikens uit het buitenland rechtstreeks aangevoerd mogen worden. Ook binnen de Nepluvi wordt gekeken welke slachterijen welke bedrijven zullen bedienen. Odink verwacht dat de bedrijven morgen weer kunnen draaien.

Laatste reacties

  • niek brabant

    tevreden? in Brabant zitten 2 slachters die licht slachten. waar gaan dan de zware naar toe? ik denk niet dat Belgie zit te wachten op Nederlandse kippen. goed nagedacht overheid!! had meteen een corridor gemaakt rechtstreeks naar een slachter in een ander gebied !

  • stefandonkers

    En waar worden de oude vermeerderings dieren geslacht?

  • Probe

    Misschien tevreden in hun ogen maar komt natuurlijk niet goed zo. Elke slachter kan zoals ik het bekijk uit heel Europa kuikens aanvoeren en dus alle ziektes binnenhalen maar een vleeskuikenhouder in brabant kan geen kant op met zijn dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.