Pluimveehouderij

Nieuws 766 x bekeken 1 reactie

Rusland: 9 procent meer pluimveevlees

Moskou - Rusland heeft in de eerste negen maanden van dit jaar 9 procent meer pluimveevlees geproduceerd. Dat blijkt uit statistieken die het land heeft gepubliceerd.

In september van dit jaar was de productie 325.619 ton. Dat is 12,6 procent meer dan in september vorig jaar. Over heel 2014 verwacht Rusland een productie te behalen van 3,8 miljoen ton; 10 procent meer dan over 2013.

De verdiensten en marges in de pluimveevleessector zijn erg goed. Dit is een gevolg van de scherp stijgende prijzen voor kippenvlees in de detailhandel. De prijzen zijn sinds juni van dit jaar met bijna 25 procent gestegen.

Eén reactie

  • marco-vdb

    De euro en de $ zijn ook meer dan 30 % duurder geworden sinds november 2013. Grondstof- en energieprijzen zijn wel erg gebonden aan valutakoers. Dus wel alles in juist perspectief zetten. Het blijft hier desalniettemin toch wel goed boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.