PluimveeNieuws

Regeling vermeerderaars in de maak

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma wil een regeling treffen voor pluimveevermeerderaars en broederijen die schade lijden als gevolg van het verbod om lege stallen te herbevolken.

Dat is maandag afgesproken in overleg tussen het bedrijfsleven en het ministerie van Economische Zaken. Binnen het Diergezondheidsfonds zijn geen afspraken met het bedrijfsleven gemaakt om dergelijke schade voor vergoeding in aanmerking te laten komen.

Het verbod op herbevolken is genomen om te voorkomen dat bij een eventuele uitbraak meer dieren dan noodzakelijk moeten worden geruimd. Bovendien vormt een volle stal een groter risico voor verspreiding van het virus dan een lege stal.

Anton Butijn, voorzitter van de NOP-kring kuikenbroeders, zegt dat de pluimveesector handvatten aangereikt heeft gekregen om oplossingen te vinden.

Zondag kreeg Butijn tijdens overleg op het ministerie nog nul op het rekest. “Toen was het ‘njet’, nu lijkt er ruimte voor oplossingen.” Woensdag is er opnieuw overleg tussen bedrijfsleven en ministerie.

Lees het laatste nieuws en achtergronden over vogelgriep

Beheer
WP Admin