Pluimveehouderij

Nieuws 3570 x bekeken

Problemen hennenopfokkers door standstill

Odiliapeel - Sommige opfokkers van leghennen hebben of krijgen problemen door het vervoersverbod voor pluimvee en ze hun opgefokte leghennen niet mogen afleveren naar de leghennenbedrijven. Dit zegt een opfokker in het Brabantse Odiliapeel.

Hij moest vorige week donderdag het laden en vervoeren van jonge hennen staken toen de tweede standstill-periode werd afgekondigd.

Hierdoor kon hij maar een kwart van de opfokdieren afleveren en zit drie kwart nog in de stallen. Die dieren beginnen nu eieren te leggen in een stal die daar niet voor is ingericht. ,,Dat wordt één grote smeerzooi'', aldus de pluimveehouder.

Hoeveel opfokkers op dit moment in dezelfde omstandigheid verkeren, is niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.