Pluimveehouderij

Nieuws 842 x bekeken 1 reactie

Edeka Noord-Duitsland wil af van snavelkappen

Hannover - Supermarktketen Edeka wil in zijn Noord-Duitse winkels overstappen op de verkoop van eieren van kippen met niet-gekapte snavels.

Edeka komt daarmee tegemoet aan het dierenwelzijnsbeleid zoals dat is opgezet door het landbouwministerie van de deelstaat Nedersaksen. Wanneer de keten overstapt op deze eieren is nog niet vastgelegd. Eerder al gaf Edeka-concurrent Rewe aan dat het eieren wil van kippen met onbehandelde snavels. Edeka is de grootste retailer van Duitsland, maar het dierenwelzijnsinitiatief wordt alleen genomen door de Edeka-sectie Minden-Hannover, die de bij de keten aangesloten supermarkten in een groot deel van Noord-Duitsland bevoorraadt.

Eén reactie

  • Cokie

    Stappen ze dan ook over op vlees van niet gecastreerde varkens en melk van niet onthoornde koeien of is het weer de kleinste sector die moet bloeden net als met het het voer.

Of registreer je om te kunnen reageren.