Pluimveehouderij

Nieuws 1166 x bekeken

Duitsland vindt geen vogelgriep buiten bedrijf

Berlijn – Het landbouwministerie van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren meldt dat geen vogelgriep is gevonden buiten het bedrijf waar de dierziekte is vastgesteld op 4 november. Het onderzoek betreft een ruime omgeving van de betreffende pluimveehouderij in de oostelijk gelegen deelstaat.

In totaal zijn 3.353 vogels onderzocht, inclusief wilde ganzen, zwanen en eenden.
De zoektocht naar de bron van het virus gaat door, aldus het landbouwministerie. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar wilde dieren maar ook veevoer, stro en vrachtwagens die dieren naar de slachthuizen brengen. Connecties met de boerderijen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn vooralsnog niet gevonden, aldus de Duitsers.
Het virustype komt overeen met de variant die eerder grote schade aanrichtte in de pluimveehouderij in Zuid-Korea.

Of registreer je om te kunnen reageren.