PluimveeNieuws

CDA en PVV: partijpolitieke motieven bij Oplaat

Den Haag – De landbouwwoordvoerders van PVV en CDA in de Tweede Kamer vermoeden partijpolitieke motieven bij het optreden van Gert-Jan Oplaat, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP), in Nieuwsuur vrijdagavond.

Oplaat, oud-VVD-Kamerlid en voorzitter van de Kamercentrale Overijssel van de VVD uitte kritiek op PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma, omdat zij zich te weinig betrokken zou tonen met de door de vogelgriep getroffen pluimveesector.

CDA-woordvoerder Jaco Geurts zegt dat het niet goed zit tussen de coalitiepartijen PvdA en VVD en dat Oplaat daar zijn bijdrage aan levert.

CDA’er Geurts zegt dat de staatssecretaris de bestrijding van de vogelgriep naar zijn oordeel goed aanpakt. Hij merkt ook in contacten met burgemeesters dat de communicatie goed verloopt. “Ik heb natuurlijk mijn ervaring met de MKZ-uitbraak in 2001, toen ging het belabberd. We zagen bij de vogelgriep in 2003 dat het al wat beter ging, vooral in de communicatie. En nu gaat het weer beter. En alles wat fout gaat, zullen we ongetwijfeld te berde brengen bij de evaluatie. Op dit moment past ons terughoudendheid. Bij het blussen van de brand moet je de brandweer niet in de weg lopen.”

Lees het laatste nieuws en achtergronden over vogelgriep

Beheer
WP Admin