Pluimveehouderij

Nieuws 1091 x bekeken

Nederland verliest terrein op Duitse eiermarkt

Bonn - Het aandeel van Nederland in de Duitse import van eieren is in de eerste zeven maanden iets teruggelopen, hoewel het afgezette volume concreet wel groeide.

Volgens pluimveemarktbureau MEG in Bonn, dat zijn berekeningen baseert op cijfers van het Statistische Bundesamt, was het Nederlandse marktaandeel 70 procent tegen 76 procent in dezelfde periode van vorig jaar. Een meevaller is niettemin dat de import van Duitsland toenam met niet minder dan 21 procent naar 3,591 miljard stuks eieren. Daarvan kwamen er dus ruim 2,5 miljard uit Nederland tegen krap 2,26 miljard vorig jaar.

De op één na grootste exporteur Polen zag het marktaandeel met 0,2 procent teruglopen naar 9,4 procent. Frankrijk zette flink meer af en kon het marktaandeel opkrikken met 4,6 procent naar 7,6 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.