PluimveeNieuws

Jumbo gaat zorgeieren verkopen

Sevenum – Bij Jumbo Sevenum zijn vanmorgen de eerste ‘zorgeieren’ van Boerderij Wienes uit het naburige Hegelsom in het schap gelegd.

Later zullen alle Jumbo-supermarkt deze eieren gaan verkopen. Bij Boerderij Wienes werken zogenoemde ʼhulpboerenʼ, mensen met een (verstandelijke) beperking. Zij doen de dagelijkse werkzaamheden bij de 30.000 kippen. Eigenaresse van de zorgboerderij Marieke Claessens – Saris heeft met haar hulpboeren de eerste eieren in het schap van Jumbo Sevenum gelegd.

Bij de aftrap van dit initiatief waren ook aanwezig burgemeester Kees van Rooij, wethouder Birgit op de Laak, Europarlementariër Jeroen Lenaers en Ruud Zander, directeur van Het Pluimhuis en initiatiefnemer van zorgeieren. Zanders, ook lector Gezonde Pluimveehouderij, bracht Jumbo Supermarkten en Boerderij Wienes bij elkaar. Hij wil met dit initiatief een bijdrage leveren aan gezonde pluimveehouderij.

De zorgeieren zijn scharreleieren die zijn voorzien van het Milieukeurmerk. De kippen van Boerderij Wienes kunnen elke dag onbeperkt scharrelen in de boomgaard.

Beheer
WP Admin