Pluimveehouderij

Nieuws 1157 x bekeken 1 reactie

Eierimport EU vrijwel gehalveerd

Brussel - De Europese eierimport is tot en met augustus 47,1 procent kleiner dan vorig jaar.

Dat blijkt uit gegevens die de EU bekend heeft gemaakt. De eierexport is tot en met augustus 8,4 procent groter dan vorig jaar. Tot en met augustus importeerde de EU 8.037 ton eieren en eiproducten.

Vorig jaar was de import van eieren en eiproducten al bijna gehalveerd ten opzichte van 2012. De eierimporten zullen, als de trend doorzet uitkomen op een niveau van 11.000 a 12.000 ton. Dat is het laagste niveau in vijf jaar. In 2012 piekte de import van eieren tot een niveau van 37.729 ton. Dat was een gevolg van de omschakeling in de EU op alternatieve huisvesting voor de leghennen. Het leidde toen tot schaarste aan eieren, wat een sterke stijging van de import vooral ten behoeve van de industrie tot gevolg had.

Belangrijkste leverancier aan de EU is India. Het land is goed voor 44,4 procent van de Europese eierimport.

Japan blijft de grootste afnemer van eieren en eiproducten uit de Europese Unie. De totale export van eieren en eiproducten is tot en met augustus van dit jaar 8,4 procent groter dan vorig jaar. De EU exporteerde 145.738 ton eieren. Japan is goed voor 36 procent van de Europese export van eieren en eiproducten.

Eén reactie

  • bankivahoen

    Dit bericht om de illegale import van batterij eieren en product te maskeren?? Daar trapt toch niemand in !

Of registreer je om te kunnen reageren.