Pluimveehouderij

Nieuws 2207 x bekeken 1 reactie

Broedeiexporteurs kiezen voor Way2Trade

Almelo - De Vereniging van Nederlandse exporteurs van Broedeieren en Eendagskuikens (NVE) laat het bedrijf Way2Trade B.V. in Oegstgeest de werkzaamheden rondom de export en de veterinaire markttoegang in landen buiten de Europese Unie uitvoeren.

De NVE heeft deze week een overeenkomst hiertoe gesloten met Way2Trade. Het bedrijf is opgericht door Tjeerd den Hollander, oud medewerker van het Veterinair Informatiepunt van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren. Way2Trade heeft de werkzaamheden van het Veterinair Informatie Punt (VIP) overgenomen voor enkele kleinere sectoren, nadat die werkzaamheden van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) met ingang van dit jaar zijn gestopt.

Way2Trade zal namens de NVE, en de daarbij aangesloten leden, de exporteurs adviseren over veterinaire exportvoorschriften en -beperkingen. Ook zal het bedrijf het bedrijfsleven ondersteunen in het verkrijgen van markttoegang in landen buiten de EU voor broedeieren en eendagskuikens. Ook zal het trachten de markttoegang te verbeteren en de te volgen procedures te vereenvoudigen door de exporteurs te vertegenwoordigen bij de bevoegde instanties in Nederland en in potentiële bestemmingslanden.

De NVE verwacht met deze investering in kennis de wereldwijde export van broedeieren en eendagskuikens vanuit Nederland goed te kunnen blijven faciliteren en ondersteunen.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.