Pluimveehouderij

Nieuws 704 x bekeken

WTO steunt VS in zaak tegen China

Genève - De Wereldhandelsorganisatie (WTO) steunt de Verenigde Staten in een zaak tegen China over importheffingen op Amerikaans kippenvlees. Volgens de WTO waren de Chinese heffingen onterecht en zijn daardoor afspraken over de wereldhandel geschonden.

Dat maakte een arbitragepanel van de organisatie vrijdag bekend. De VS stapte in 2011 naar de WTO over de Chinese importheffingen op Amerikaans kippenvlees, met de klacht dat de heffingen schade toebrengen aan Amerikaanse exporteurs van kipproducten. China was juist van mening dat de Amerikaanse export oneerlijk werd gesubsidieerd en dat kippenvlees tegen dumpprijzen op de Chinese markt werd gebracht. De binnenlandse industrie liep daardoor schade op, aldus China.

China heeft nog zestig dagen om het besluit van de WTO aan te vechten. De VS en China hebben in de afgelopen jaren over verschillende handelszaken in de clinch gelegen, zoals zeldzame aardmetalen, auto's en duurzame technologie.

Of registreer je om te kunnen reageren.