Pluimveehouderij

Nieuws 1473 x bekeken 1 reactie

Vogelgriepvirus overdraagbaar van mens op mens

Peking – Het vogelgriepvirus H7N9 is overdraagbaar van mens op mens. Hiervoor hebben Chinese wetenschappers bewijs gevonden.

In China werd het virus van een vader (60) overgedragen op zijn dochter (32). Beiden overleden aan het virus.  De vader had het virus opgelopen op een pluimveemarkt. Zijn dochter was niet met pluimvee in contact gekomen, maar verzorgde haar zieke vader.

Tot en met eind juli rapporteerde de Wereldgezondheidsorganisatie WHO 134 infecties met H7N9, waarvan 43 met dodelijke afloop. Alle infecties waren in China en Taiwan.  Het virus werd voor het eerst aangetroffen in maart van dit jaar. Sinds China de markten met levend pluimvee heeft gesloten uit preventie-overwegingen, is het aantal infecties fors gedaald. Wetenschappers waarschuwen echter dat de dreiging voor een grote epidemie niet geweken is.

Eén reactie

  • trijnie

    Ik lees op het ogenblik het boek: Van dier naar mens van David quammen.
    Hierin wordt beschreven hoe ziekten van dieren naar mens en vervolgens naar mens kunnen overgaan.
    Interessant leesvoer voor veel mensen hier op dit forum. Een aanrader.

Of registreer je om te kunnen reageren.